skip to Main Content

DEPRESSION

Der er en vej ud af depression og håbløshed
Få hjælp til at finde vejen tilbage til dig selv og livsglæden

HAR DU EN FØLELSE AF TRISTHED, NEDTRYKTHED og HÅBLØSHED? At der ikke er mening med livet? En følelse af, at det er svært at mærke dig selv og  finde glæde ved det, der er i dit liv. Måske føler du dig træt, vred og irriteret, selv over småting? Fanget i passivitet, fordi du ikke har energi?

 

Her på siden kan du læse om, hvad depression er, hvordan den viser sig, og hvilke symptomer, man kan være opmærksom på. Du kan også læse, hvordan jeg kan hjælpe dig, så du finder vejen ud af depression og hjem til dig selv. Jeg har 20 års erfaring som psykolog og stor erfaring i at arbejde med depression. Jeg vil gerne hjælpe dig til at få det bedre, så du kan genfinde din livsglæde og energi. Finde eller genfinde din retning i livet og lære nye gode vaner som styrker dig, så du kan leve det liv, som både du selv og dine nærmeste har glæde og gavn af. Du er også velkommen til at se mere i min velkomstvideo lige her

 

BLIV FRI FOR URO, TRISTE TANKER OG NEDTRYKTHED. Din livsbalance er allerede inde i dig, du skal bare have hjælp til at genfinde den. Hvis du har brug for min hjælp, ringer jeg dig gerne op. Du er også velkommen til at skrive en mail til mig.

Hvad er depression?

Alle mennesker har fra tid til anden triste tanker og følelser, det er en del af livet. Livet rummer nemlig alt fra glæde og lykke til nedtrykthed og sorg. Det er helt naturligt, at man derfor i perioder kan være ked af det og trist. Depression derimod er en lidelse med flere samlede symptomer, som du kan læse om på denne side.

 

Årsager til depression

Der er mange grunde til at mennesker rammes af depression. Min erfaring er, at det ofte er et sammenfald af omstændigheder eller belastninger kombineret med, at man gennem længere tid ikke har fået lyttet til sin indre stemme. Du kan også få en depression hvis din sårbarhed falder sammen med ydre belastninger fx. når en ægtefælle dør, en fyrring eller mobning. Sårbarhed forklares både psykologisk og biologisk. Man kan have oplevet nederlag eller tab i barndommen – skuffelse, kritik, svigtende omsorg og mangel på kærlighed. Følelserne kan gentage sig senere i livet, hvis følelserne vækkes.

Symptomer på depression

Depression kan have mange udtryk men kernen i depression er udmattelse, både fysisk og psykisk, hvor ens energiniveau er helt nede. Der er derfor mange forskellige fysiske og psykiske symptomer på depression. De mest almindelige symptomer på depression er følelsesmæssige symptomer såsom tristhed, mangel på glæde og lavt selvværd.

Det kan ofte give en følelse af skyld og skam, fordi man har svært ved at få gjort de ting, som virker nemt for andre mennesker. Mange har svært ved at stå op, overskue normale gøremål og passe sit arbejde eller studie. Derudover er der også tankemæssige symptomer såsom negative tanker, koncentrationsbesvær og dårlig hukommelse. Flere oplever også, at de enten har svært ved at sove eller sover mere end normalt. Det samme gælder med mad. Nogle mister appetitten mens andre spiser mere end normalt.

Fælles for mennesker med depression er, at tankegangen ændrer sig. Negative tanker, sort-hvid tænkning, katastrofetanker, eller tanker om at andre ikke ønsker ens selvskab og en følelse af hjælpeløshed, og ”jeg duer ikke” kan opstå.

Hvis du er pårørende til et menneske med depression, vil du ofte kunne se, at personen har et trist ansigtsudtryk, med manglende glød i øjnene og en tung kropsholdning.

Der er klar sammenhæng mellem angst og depression. Du kan læse mere om angst her.

Hvad kan man gøre ved depression?

Måden at komme ud af en depressiv tilstand på afhænger af årsagen. Men mest af alt handler det om, at få viklet sig ud af tankerne og symptomerne og komme tilbage til dig selv. At blive bevidst om, at selvom du er trist og ikke orker noget, forværres denne tilstand ved ikke at gøre noget. For du får energi ved at bruge energi. Så det handler om, at få hjælp til at finde din vej og tage overskuelige skridt i den rigtige retning i forhold til der, hvor du er.

Det handler om at arbejde med dine tanker og følelser og nå ind bagved, så du kan begynde at mærke dig selv og lytte til dine indre behov. Og det kan jeg hjælpe dig med.

Du får en kærlig støtte til at kende og genkende mønstrene

for din depressive tilstand

Behandling af depression

De teknikker som du kommer til at arbejde med i et forløb hos mig, skræddersyes til lige netop dig, og den problematik du står i. Jeg har gennem samtaler med hundredvis af depressionsramte mennesker opbygget en solid værktøjskasse.

En session varer ca. 75 minutter. Det er individuelt, hvor mange sessioner, der er brug for. Nogle kommer enkelte gange, mens andre har behov for et længere forløb. Ud fra din situation finder vi ud af, hvad du har behov for.

Lær’ nye livsstrategier og få livsgnisten tilbage

I et individuelt forløb lærer du:

At komme dine triste tanker og nedtrykthed til livs.

 

Viden om depression og redskaber til din dagligdag.

 

At finde ind i dig selv og lytte til din inderste stemme.

 

At blive bevidst om dine styrende tankemønstre og finde nye og mere brugbare måder at være i verden og dine relationer på.

 

At blive opmærksom på dine negative tanker og adfærd og hvordan du gør dig fri af dem

 

At blive opmærksom på din krops signaler

 

Hvordan du kan øge din energi og din livslyst ved at finde hjem i dig selv

 

Hvilke nye handlemuligheder du har

 

hvordan kost og kosttilskud kan bidrage til din heling og overskud

 

Hvordan du får mere glæde, trivsel og velvære ind i dit liv

 

Kort sagt hvordan krop, sind og sjæl hænger sammen

 

Oveni får du en hel redskabskasse med mine bedste værktøjer og konkrete tiltag til at møde dig selv og dit liv på en helt ny måde, så dit liv kan tage den positive drejning du har brug for

 

FÅ MIN HJÆLP

Ønsker du hjælp til at håndtere din depression er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf 20 64 61 31, på mail eller bestille tid online her. Du skal være opmærksom på at jeg ikke tager imod henvisninger fra lægen. Hvis du har en sundhedsforsikring gennem Skandia, Danica eller Top Danmark, kan du få dine sessioner helt eller delvist dækket. Hvis du er medlem af sygeforsikringen danmark dækker de i visse tilfælde også en del af behandlingen.

Du kan kontakte mig her

Ved at lytte til kroppens signaler med
omsorg og selvkærlighed brydes dårlige mønstre

SESSIONER MED FOKUS PÅ KROP, SJÆL OG PSYKE Hos mig er sessioner baseret på, at heling og næring kommer fra både krop, sjæl og psyke. Jeg arbejder ud fra en unik metode, hvor jeg kombinerer en spirituel livsforståelse med evidensbaserede psykologiske metoder. Det er en kombination, hvor mindfulness, sammenhængen mellem krop og psyke og læring om, hvordan du giver dig selv omsorg går hånd i hånd med dokumenterede metoder inden for psykologien. Du kan læse mere om hvordan sessionerne forløber her

IGENNEM MERE END 20 ÅR HAR JEG ARBEJDET MED SPIRITUALITET og menneskelig udvikling. Vi er alle er udstyret med en intuition eller mavefornemmelse, som vi kan lære at lytte til. Spirituel psykologi handler bl.a. om at lytte ind bagved sindet, lære mindfulness og hvordan nærværet og intuitionen kan bruges i din heling af depression. Spiritualitet er også en måde at være i livet på og troen på, at der er mere mellem himmel og jord end det blotte øje kan se.

KORT SAGT ER SPIRITUEL PSYKOLOGI en kombination af evidensbaserede metoder, neuropsykologisk viden, østlig filosofi med spirituel livsanskuelse samt personlig erfaring. Jeg har udviklet en metode, der er effektfuld og omsorgsfuld, hvor mine klienter hurtigt mærker en bedring og ro. Du kan læse mere om mig og min baggrund her og om spirituel psykologi her.

Lisbeth Wrang
Autoriseret psykolog, specialist i klinisk psykologi og
medlem af Dansk Psykologforening

Kontakt

Telefon: 20 64 61 31

NB: Jeg tager ikke imod henvisninger fra egen læge.

Send en besked her:

  ANMELDELSER

  1 : 1 sessioner

  “Tak for nogle berigende samtaler som har været meget lærerige og hjulpet mig til at leve med det, der ikke står til at ændre og til at ændre, det der kan og skal ændres for at få mere nærvær, glæde og ro ind i mit liv. Du er en ener og dit nærvær er guddommenligt. Tak for tålmodigheden med mig og for din åbenhed og interesse i mit liv.”

  Anonym, 74 år

  1 : 1 Sessioner

  “Jeg kontaktede Lisbeth fordi jeg begyndte at føle, at jeg var røget langt ned i kulkælderen. Dette skete i forlængelse af, at jeg ikke følte min uddannelse bød på noget spændende. Jeg begyndte at ryge for mange joints og spille for meget computer, hvilket bestemt ikke hjalp, på de i forvejen dårlige følelser jeg havde i kroppen.

  Efter mit forløb med Lisbeth synes jeg, at jeg har fået det meget bedre. Hun hjalp mig med at få struktur i mit liv, genfinde motivationen både i skolen, men også generelt i livet. Derudover hjalp hun mig også til at se eller søge positive oplevelser der lurede over det hele.

  Jeg synes mit forløb hos Lisbeth har været rigtig godt. Jeg har fået en masse ud af det og føler at jeg har udviklet mig meget som person. Jeg vil helt klart anbefale at tale med Lisbeth hvis du kan nikke genkendende til nogle af de følelser jeg gik rundt med.

  Mads, 22 år.

  Du kan læse flere anmeldelser her

  Back To Top