skip to Main Content

STRESS

Uanset hvor hårdt du er ramt af stress, kan du få det bedre. Du kan heles og genfinde indre ro, livsglæde og fornyet energi

ER DU GÅET NED MED STRESS, ELLER HAR DU SYMPTOMER PÅ STRESS?
Hvad er stress, og hvordan mærker du den på din krop og psyke? På denne side kan du læse mere om, hvordan stress rammer, og hvordan du kan finde vejen ud af stress og hjem til dig selv.

Jeg har 20 års erfaring som psykolog og lang erfaring i at hjælpe stressramte. Uanset hvor hårdt du er ramt af stress, så kan du få det bedre. Du kan heles og genfinde din ro, livsglæde og fornyet energi. Et forløb hos mig, hjælper dig til at genfinde din retning i livet og lære nye gode vaner, som styrker dig, så du kan leve et liv i balance. Det er muligt at leve en tilværelse med ro, overskud og styrke til at klare de udfordringer og hop, som livet ind imellem byder på. Du er velkommen til at se mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig i min velkomstvideo lige her

Bliv fri for tankemylder, søvnløse nætter og uro. Din livsbalance er allerede inden i dig, du skal bare have hjælp til at genfinde den. Hvis du har brug for min hjælp ringer jeg dig gerne op. Du er også velkommen til at skrive en mail til mig.

Hvad er stress?

De fleste mennesker har oplevet stress i større eller mindre udstrækning. Stress er ikke en sygdom, men en tilstand og kroppens reaktion på belastning. Ofte opstår stress når vi har for mange tanker, særligt bekymringstanker eller tankekaos, og oplever for lidt nærvær i nu’et. Men vi belastes også når vi oplever at krav og forventninger, både vores egne men også andres, overstiger vores ressourcer.  Det vil sige når vi oplever en ubalance mellem det, vi føler vi bør kunne, og det vi rent faktisk kan magte. Når vi gennem længere tid udsættes for alt for høje krav, sker der en overbelastning. Belastningen kan opstå på grund af for stort arbejdspres, konflikter, vedvarende bekymringer, skilsmisse, traumer, vi ikke har fået bearbejdet eller andre svære situationer.

 

Mange af mine klienter kan godt udpege nogle enkeltstående begivenheder, der har været medvirkende til at de føler sig stressede, men for det meste er det en mere kompleks kombination af flere begivenheder og sammenfald samt vores personlige tilgang til det vi oplever. Vi påvirkes også af det samfund vi lever i, hvor mange oplever en tilværelse med høje ambitioner og krav til, hvad de skal overkomme.

 

Er du ramt af stress eller af stresssymptomer, så skal du vide, at det er normalt at føle sig utilstrækkelig og have en følelse af ikke at slå til. Du har formentlig en naturlig reaktion på nogle belastninger, som også er samfundsskabte belastninger. I et forløb hos mig, styrkes du i, at kunne tackle de mange ydre belastninger, som er en del af en moderne tilværelse.

Symptomer på stress

Der er mange forskellige symptomer på stress. Og de er individuelle for næsten alle de klienter, jeg har arbejdet med. Men blandt de mere almindelige symptomer er: Tankemylder, indre uro, søvnproblemer, hjertebanken, udmattelse og en følelse af at du er kommet langt væk fra dig selv og den du egentlig er. Det kan også være fysiske smerter, kroniske spændinger eller udslæt. Jeg hører ofte mine klienter fortælle, at de har gået længere tid med symptomerne. Men at de har tænkt, at det bare lige handlede om, at komme over på den anden side af en arbejdsbyrde eller en svær periode i livet.

 

Du kender det sikkert fra dig selv: Hvis jeg lige kommer gennem de næste uger, så letter presset, og så kan jeg slappe af og trække vejret igen. På den korte bane er det heller ikke så dårlig en strategi. Den menneskelige psyke kan godt holde til overbelastninger i en kort periode. Problemet opstår, hvis vi over en længere periode befinder os i en tilstand af stress.

 

Stress over tid kan nemlig medføre en negativ spiral, hvor man får det tiltagende dårligere, fordi det er svært at gøre det, man godt ved, der skal til for at skabe ro og overskud. Jo længere tid du har stress, des større bliver konsekvenserne for dig, dit helbred og dine omgivelser. Derfor er det vigtigt ikke at vente for længe med at gøre noget ved det. Min erfaring er, at stress ikke går over af sig selv.

Stress er ikke en sygdom. Det er
din krops måde, at fortælle dig noget vigtigt

Hvad sker der i kroppen, når man har stress?

Stress er kroppens naturlige måde at vise os på, at vi er overbelastede. Når vi oplever stress, reagerer vores krop på overbelastningen med en stressrespons, som sætter kroppen i alarmberedskab. Når kroppen er i alarmberedskab er den klar til at reagere hurtigt, den er vagtsom og tillader ikke ro og afslapning. Når kroppen har været i alarmberedskab igennem længere tid udmattes den.

Det er her mange oplever et nedsat immunforsvaret, angst, depression eller generel langvarig træthed. Fortsætter belastningen af kroppen er der risiko for at udvikle livstruende sygdomme og kronisk stress. Min erfaring er, at jo mere stressede vi er, des dårligere er vi til at lytte til kroppens signaler og de budskaber kroppen sender til os. På den måde bliver det svært at mærke, hvad vi har brug for, og hvad der skal til for at få det bedre. Derfor sker der ofte det, at klienter med langvarig stress kan gå med symptomer i lang tid, uden at de reagerer på det.

Hvad kan du selv gøre ved stress?

Stress kommer i mange variationer, men min erfaring er, at der er flere ting man selv kan gøre, både når man er ramt af stress og for at forebygge stress. I behandlingen af stress handler det om at lære at håndtere den psykologiske side af stress i kombination med at lære at lytte til sin krop og sjæl. Yoga, meditation, mindfulness og ophold i naturen er gode til at forebygge stress og i kombination med et terapeutisk forløb, er det med til at hele dig hurtigere op.

Hvordan behandles stress?

Vejen ud af stress går på flere niveauer. Vi skal både skabe ro i din krop og i dit sind, så det arbejder sammen og styrker din helingsproces. Når vi forbinder krop, sind og sjæl, har vi mulighed for at komme i dybere kontakt med os selv og lære, hvad vores krops signaler betyder, hvor vores sind bliver vores snubletråd og hvad vores inderste stemme kalder på. Det er en mulighed for at lære og træne nærvær.

Min erfaring er, at behandling af stress både er en akut behandling, hvor vi får ro på dit nervesystem og din krops signaler. Men det er mindst lige så vigtigt at lære at lytte til dig selv. Så der også kommer en mere langsigtet effekt af behandlingen, og du rustes mod stress fremadrettet. Et forløb hos mig hjælper dig til at tage lederskab for dit liv og ændre de ting i livet, som kalder på forandring. En stressfri tilværelse får de færreste af os hele livet igennem. Men i et behandlingsforløb hos mig får du hjælp til at skabe nogle vaner, som gør dig stærkere og mere modstandsdygtig mod stress på den lange bane.

FÅ MIN HJÆLP

Ønsker du hjælp til at håndtere din stress er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf 20 64 61 31, på mail eller bestille tid online her. Du skal være opmærksom på at jeg ikke tager imod henvisninger fra lægen. Hvis du har en sundhedsforsikring gennem Skandia, Danica eller Top Danmark, kan du få dine sessioner helt eller delvist dækket. Hvis du er medlem af sygeforsikringen danmark dækker de i visse tilfælde også en del af behandlingen.

Du kan kontakte mig her

Et stressforløb hos mig

De teknikker, som du kommer til at arbejde med i et forløb hos mig skræddersyes til lige netop dig, og den problematik du står i. Jeg har gennem samtaler med hundredvis af stressramte mennesker opbygget en solid værktøjskasse og jeg har stor erfaring i at støtte dig, hvis du er sygemeldt, og når du skal godt tilbage på arbejde igen.

I et forløb får du:

 • Sænket dit stress niveau, så du får ro i kroppen
 • Et liv uden daglig nagende udmattelse og tristhed
 • Mere energi, glæde, trivsel og velvære i dit liv
 • Hjælp til at skabe en tilværelse med gode og sunde vaner
 • En kærlig støtte, der hjælper dig med at vurdere, hvornår du reelt er klar til at arbejde igen, hvis du er sygemeldt
 • En dagligdag, hvor søvnløse nætter er erstattet af en god og stabil søvn
 • Oveni får du en hel redskabskasse med mine bedste værkstøjer og konkrete tiltag, så du ikke kun bliver stressfri, men også forebygger at du havner det samme sted igen.

I et forløb lærer du:

 • Teknikker, der skaber ro i dit tankemylder og i dit sind
 • At lytte til og forstå din krops signaler
 • At lytte til din inderste stemme og komme tilbage til dig selv
 • At blive opmærksom på hvad der tager og giver dig energi
 • Hvordan kost og kosttilskud kan bidrage til din heling
 • Hvordan dit nervesystem og dine hormoners historik er grundlaget for, at du reagerer, som du gør
 • Hvordan krop, sind og sjæl hænger sammen og hjælper dig i din heling

Fra tankemylder, søvnløshed og udmattelse
til livsglæde, ro og god søvn

SESSIONER MED FOKUS PÅ KROP, SJÆL OG PSYKE Hos mig er sessioner baseret på, at heling og næring kommer fra både krop, sjæl og psyke. Jeg arbejder ud fra en unik metode, hvor jeg kombinerer en spirituel livsforståelse med evidensbaserede psykologiske metoder. Det er en kombination, hvor spiritualitet, mindfulness, sammenhængen mellem krop og psyke og læring om, hvordan du giver dig selv omsorg går hånd i hånd med dokumenterede metoder inden for psykologien. Du kan læse mere om hvordan sessionerne forløber her

IGENNEM MERE END 20 ÅR HAR JEG ARBEJDET MED SPIRITUALITET og menneskelig udvikling. At have det spirituelle med, er ikke noget der er mystisk, da vi alle er udstyret med en intuition eller mavefornemmelse som vi kan lære at lytte til. Spirituel psykologi handler bl. a om at lytte ind bagved sindet, lære mindfulness og hvordan nærværet og intuitionen kan bruges i en travl hverdag til at reducere stress. Spiritualitet er også en måde at være i livet på og troen på, at der er mere mellem himmel og jord end det blotte øje kan se.

KORT SAGT ER SPIRITUEL PSYKOLOGI en kombination af evidensbaserede metoder, neuropsykologisk viden, østlig filosofi med spirituel livsanskuelse samt personlig erfaring. Jeg har udviklet en metode, der er effektfuld og omsorgsfuld, hvor mine klienter hurtigt mærker en bedring og ro. Du kan læse mere om mig og min baggrund her og om spirituel psykologi her.

Lisbeth Wrang
Autoriseret psykolog, specialist i klinisk psykologi og
medlem af Dansk Psykologforening

Kontakt

Eller send en besked her:

  ANMELDELSER

  1 : 1 sessioner

  "Jeg startede hos Lisbeth, fordi jeg oplevede en dag at brænde sammen. Efter en årrække med travl hverdag, skilsmisse og fuldtidsmor til tre børn, kollapsede min verden. Kroppen sagde stop, var mega stresset og det udløste et angstanfald.

  Mit møde med Lisbeth var mit første bekendtskab med en psykolog. Men efter første gang følte jeg, at Lisbeth så hvad der her skulle tages fat på. Jeg blev åbnet og følte mig repareret og jeg oplevede pludselig at mærke mig selv, se mig selv og at elske mig selv. Ved hjælp af fantastiske spirituelle og psykologiske redskaber lærte jeg, at bearbejde en masse ubrugelige gamle mønstre og træffe rigtige beslutninger i tro mod mine værdier.

  I dag ser jeg mig selv og mit liv meget lysere og jeg har aldrig oplevet sådan en balance tidligere. Jeg føler mig i stand til at tackle livet, hverdagen og mig selv med kærlighed og med værktøjer der skaber en grundlæggende harmoni. Kombinationen af det spirituelle og det psykologiske er helt afgørende for mig i min helbredelse af mig og min sjæl".

  Louise Møller

  1 : 1 sessioner

  "En dejlig lys, enkel og rolig ramme. Stod i en arbejdsrelateret krise, hvori jeg søgte hjælp hos Lisbeth. Efter første samtale, kunne jeg mærke at tankerne begyndte at slappe af og efter yderligere et par samtaler havde jeg fået så meget ro i hovedet, at en normal hverdag var mulig".

  Jimmy Lou Nielsen

  1 : 1 sessioner

  "Jeg startede hos Lisbeth på grund af stress. Meget hurtigt fik jeg det bedre, igennem teknikker til, at få ro i mit nervesystem. Min oplevelse af, at gå hos Lisbeth er, at hun hjælper en med at arbejde med det hele menneske.

  Jeg havde udfordringer med arbejdsglæde og at tale fra hjertet. Jeg har øvet mig sammen med Lisbeth, på at holde bolden på min egen banehalvdel. Igennem gode spørgsmål er jeg blevet "tvunget" til at tage stilling til, at ændre nogle ting og min måde at være på. Hvis ikke jeg var blevet udfordret, var jeg stadig i mit gamle hamsterhjul. Jeg har lært at lytte til mine egne signaler og har lært teknikker som er en kæmpe hjælp i min dagligdag.

  Jeg har flere gange været meget rørt over hvordan Lisbeth rammer ind i mig og gør mig opmærksom på, hvor hård jeg har været ved mig selv.

  Jeg kom og var slidt, ophængt og var ikke glad for mit arbejde. Med mine behandlinger er jeg kommet i trivsel, fundet mig selv, blevet afslappet og glæden ved mit arbejde er kommet tilbage. Jeg har lært rigtig meget.

  Jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil komme igen, hvis jeg på et tidspunkt får det svært og har brug for hjælp."

  Henriette, 46 år

  1 : 1 Sessioner

  “Jeg har kendt Lisbeth gennem mange år. Hun har hjulpet mig med at håndtere mine stresssymptomer både relateret til mit arbejde som pædagog og som privatperson. Desuden har hun hjulpet og støttet mig igennem min sorgproces ved tabet af min mor til selvmord.

  Hun har en fantastisk evne til at lytte og være forstående og dermed få en til at åbne op. Hun er god til oversætte ens problemer ved at sætte forskellige ord på hvordan og hvorfor kroppen reagerer som den gør, og hvad der skal til for at få det bedre. Hun kommer med handlingsforslag og udviser altid en varm omsorg og interesse i at hjælpe en.

  Som person er hun rolig, behagelig, varm, omsorgsfuld, kompetent, indlevende og nærværende. Hendes lokaler er rolige, hyggelige og meget hjemmelige.

  Jeg giver hende hermed de varmeste anbefalinger, og håber at andre vil få ligeså stor glæde af hende som jeg har haft.”

  Lisa, 32 år

  Du kan læse flere anmeldelser her

  Back To Top