skip to Main Content

TERAPI TIL UNGE

Er du ung, og føler du dig trist, ensom eller ked af det? Har du det svært derhjemme, i skolen eller med vennerne? Føler du ikke, at du slår til, eller oplever du angst?

Disse følelser har de fleste unge fra tid til anden, men skal ikke fylde hele dit liv. Følelserne er en naturlig del af din identitetsdannelse i ungdomsårerne. Men hvis du synes, det fylder for meget, har du måske brug for at tale med en udenforstående om dine problemer. Jeg har 20 års erfaring som psykolog og stor erfaring i at hjælpe unge. Min erfaring er, at uanset hvor svært du har det, så kan du få det bedre. Her på siden kan du læse lidt om de udfordringer, man som ung kan have, og hvilken hjælp jeg tilbyder dig. Du er også velkommen til, at se mere om hvem jeg er og hvordan jeg arbejder i min velkomstvideo lige her

Få hjælp og støtte til at få det bedre i hverdagen. For nogle unge kan det være beroligende, at tale med en professionel, når man føler sig alene. Hvis du har brug for min hjælp, ringer jeg dig gerne op. Du er også velkommen til at skrive en mail til mig.

Find ro i kroppen og få hjælp til at ændre dine vaner, så du får flere positive tanker om dig selv

SOM UNG KAN DU OPLEVE AT VERDEN ER KAOTISK OG SVÆR AT VÆRE I. En del unge oplever ensomhed og føler, at det er svært slå til. Det kan være i forhold til venner, i skolen, i fritiden eller i familien. Mange jeg har talt med fortæller, at der er høje forventninger, krav og pres alle steder fra. Men også fra en selv.

Det er samtidig udfordrende og stressende at skulle leve op til særlige krops- og udseendemæssiges idealer og have styr på det hele. Mange unge beskriver, hvordan de via sociale medier kommer til at sammenligne sig og måle sig med andre ift. at være mest interessant, have de ”rigtige” venner, være den sjoveste og pæneste. Midt i disse krav, forventninger og sammenligninger kan det blive rigtigt svært at tro på sig selv, og det kan desuden være svært at finde frem til, hvem man er, og ens egen måde at være i verden på og holde fast i dette.

Når man har det svært, har man ofte også svært ved at se de muligheder, der er i livet. Man kan komme til at føle sig fastlåst og kan dermed føle, at man ikke ved, hvad man vil, og hvad man skal med sit liv. Mange unge oplever derfor at disse krav, forventninger og sammenligninger bidrager til følelser af utilstrækkelighed, tvivl, selvværdsproblemer, stress, depressive symptomer, selvskadende adfærd og angst. Den nye ungdomskultur bærer en del af ansvaret for, at de unge mistrives.

Jeg tilbyder terapi indenfor:

 • Stress og uro
 • Angst
 • præstationsangst og eksamensangst
 • Koncentrationsproblemer
 • lavt selvværd og manglende selvtillid
 • kæresteproblemer
 • ensomhed og opgivenhed
 • tristhed og depression
 • skoletræthed
 • utilstrækkelighedsfølelse
 • Usikkerhed
 • perfektionisme
 • søskende- og forældre problematikker
 • Forældre/skilsmisse problematikker
 • vrede
 • Autisme og ADHD

Du er god nok, som du er. Lær at elske dig selv også i de svære perioder

Hvordan foregår et forløb hos mig?

En session hos mig varer første gang 75 minutter og herefter enten 50 eller 75 minutter. Måske ønsker du at komme alene eller have en forælder med første gang, det er helt op til dig. Du skal mærke efter, hvad der er bedst for dig. Ved den første samtale taler vi om, hvad der fungerer godt i dit liv, og hvilke ting der er svære for dig. Vi finder frem til, hvor du har brug for min hjælp.

Jeg ved, at det kan være svært at finde de rigtige ord for det, som fylder i dig, og hvad der gør, at du har det skidt. Men det hjælper jeg dig med at få sat ord på. Mange af de unge under 18 år der kommer til mig er optaget af, om jeg fortæller tingene videre til deres forældre. Det gør jeg som udgangspunkt ikke. I særlige tilfælde hvor jeg kan være bekymret for dig, f.eks hvis du skærer i dig selv, har en spiseforstyrrelse eller har selvmordstanker, taler jeg med dig om, at vi skal involvere nogle flere voksne.

Du kan tale med mig om alt det, som du måske har svært ved at tale med dine forældre eller venner om. Samtalen foregår i et hyggeligt rum, hvor du både kan sidde op eller ligge ned, hvis du har lyst. I terapien vil vi arbejde med de svære følelser og tanker, der kan have en tendens til at styre din hverdag. Vi vil arbejde på at se tingene på en mere konstruktiv måde og finde hensigtsmæssige nye strategier for, hvordan du kan håndtere de udfordringer, du møder i livet. Igennem samtalen og særlige øvelser vil jeg hjælpe dig til at finde nye ”redskaber”, der udvikler dine kompetencer og handlingsrepertoire ude i det virkelige liv.

Hvad får du ud af et forløb hos mig?

De teknikker, som du kommer til at arbejde med i et forløb hos mig skræddersyes til lige netop dig, og den problematik du står i. Jeg har gennem samtaler med mange unge opbygget en solid værktøjskasse og jeg har stor erfaring i at støtte og hjælpe dig til at få det bedre.

Ønsker du min hjælp er du meget velkommen til at kontakte mig mig på tlf 20 64 61 31, på mail eller bestille tid online her. Du skal være opmærksom på, at jeg ikke tager imod henvisninger fra lægen. Hvis du har en sundhedsforsikring gennem Skandia eller Danica, kan du få dine sessioner helt eller delvist dækket. Hvis du er medlem af sygeforsikringen danmark dækker de også en del af behandlingen.

I ET FORLØB FÅR DU:

 • Hjælp til de ting som  du synes er svære i dit liv og brugbare redskaber
 • Lært hvordan du finder ro i din krop og oplever mindre stress, angst, ked-af-det-hed, mm
 • Hjælp til at ændre dine vaner, så du får flere positive tanker om dig selv
 • Lært at mærke hvad der føles godt og skidt for dig, og hvordan du kan sige til og fra på en god måde

I ET FORLØB LÆRER DU:

 • Hvordan du kan blive mere glad, får overskud og bruger dine styrkesider
 • At lytte til din indre stemme så du bliver mere autentisk og ærlig overfor dig selv og andre, så du kan være, den du er
 • Hvordan du gør mere af det, som er vigtigt for dig, selvom det gør dig nervøs
 • Hvordan du giver dig selv omsorg og lærer at holde mere af dig selv
 • At du ikke behøver at være perfekt for at blive elsket, og elske dig selv som du er

FÅ MIN HJÆLP

Ønsker du min hjælp er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf 20 64 61 31, på mail eller bestille tid online her. Du skal være opmærksom på at jeg ikke tager imod henvisninger fra lægen. Hvis du har en sundhedsforsikring gennem Skandia, Danica eller Top Danmark, kan du få dine sessioner helt eller delvist dækket. Hvis du er medlem af sygeforsikringen danmark dækker de i visse tilfælde også en del af behandlingen.

Du kan kontakte mig her

Lyt efter din egen stemme så du bliver mere autentisk og ærlig over for dig selv og andre, så du kan være den, du er

SESSIONER MED FOKUS PÅ KROP, SJÆL OG PSYKE Hos mig er sessioner baseret på, at heling og næring kommer fra både krop, sjæl og psyke. Jeg arbejder ud fra en unik metode, hvor jeg kombinerer en spirituel livsforståelse med evidensbaserede psykologiske metoder. Det er en kombination, hvor mindfulness, sammenhængen mellem krop og psyke og læring om, hvordan du giver dig selv omsorg går hånd i hånd med dokumenterede metoder inden for psykologien. Du kan læse mere om hvordan sessionerne forløber her

IGENNEM MERE END 20 ÅR HAR JEG ARBEJDET MED SPIRITUALITET og menneskelig udvikling. At have det spirituelle med, er ikke noget der er mystisk, da vi alle er udstyret med en intuition eller mavefornemmelse, som vi kan lære at lytte til. Jeg bruger min intuition i samtalen til at hjælpe dig med, at finde ind bagved dine problemer og til, at hjælpe dig videre med nye og konstruktive strategier.

SPIRITUEL PSYKOLOGI en kombination af evidensbaserede metoder, neuropsykologisk viden, østlig filosofi med spirituel livsanskuelse samt personlig erfaring. Jeg har udviklet en metode, der er effektfuld og omsorgsfuld, hvor mine klienter hurtigt mærker en bedring og ro. Du kan læse mere om mig og min baggrund her og om spirituel psykologi her.

Lisbeth Wrang
Autoriseret psykolog, specialist i klinisk psykologi og
medlem af Dansk Psykologforening

Kontakt

Telefon: 20 64 61 31

NB: Jeg tager ikke imod henvisninger fra egen læge.

Send en besked her:

  ANMELDELSER

  1 : 1 sessioner

  "Da jeg startede hos Lisbeth var mine tanker så rodede og indviklede og krydsede ind i hinanden og det har virkelig hjulpet mig at få sorteret i tingene og få overblik. Jeg havde ikke styr på nogle af tankerne og vidste ikke hvad jeg skulle gøre. Det er så rart at få styr på, hvad mine problemer handler om og hvad jeg kan gøre, så jeg kan få det bedre. Det er også fedt, at når en ting i mit liv bliver fikset, så er der mange flere ting der bliver fikset. Jeg ved godt, at det er mig selv der skal gøre noget, men jeg vidste ikke hvad eller hvordan. Alt var kaos.

  Lisbeth er meget hurtig til at forstå hvordan jeg har det. Jeg siger en ting og så ved hun allerede alt og kan sætte de ord på som jeg ikke selv kan. Det er vildt, at hun bare ved det. Det gør også, at jeg har fået fortalt min far, hvordan jeg har det, fordi jeg nu kan forklare det. Før vidste jeg ikke selv hvad problemet var.

  Det har også været super at det er gået op for mig hvad jeg egentlig vil. Jeg ved det jo egentlig godt, men det er som om at det først er under samtalerne at det er gået op for mig. Det er jo nødvendigt for, at jeg kan gøre noget ved det og takle tingene.

  Det er utrolig godt at reflektere sammen med Lisbeth. Jeg har også fået nogle rigtige gode redskaber, som jeg bruger for at få mere glæde.

  Det er det hele værd at komme her. De dage jeg skal til Lisbeth vågner jeg glad. Jeg er på vej".

  Malthe, 17 år

  1 : 1 Sessioner

  “Da jeg startede hos Lisbeth som 16-årig havde jeg mange personlige problemer, der gjorde det svært for mig at omgåes med andre.

  Sammen fik vi afprøvet forskellige værktøjer og fundet dem, som hjalp mig til en rarere hverdag. Jeg var meget negativt indstillet, da jeg startede hos Lisbeth, men hun blev hurtigt en god ven for mig, og det var derfor hårdt for mig at afslutte vores forløb.

  I dag har jeg det helt fantastisk - jeg er generelt glad, men når jeg så til gengæld har det svært, ved jeg nu, hvordan jeg skal takle situationen, så der tages hensyn til andre, men også mig selv. Jeg er evigt taknemmelig for at have haft Lisbeth som støtte og kunne ikke have valgt nogen bedre".

  Caroline, 19 år

  1 : 1 Sessioner

  “Jeg kontaktede Lisbeth fordi jeg begyndte at føle, at jeg var røget langt ned i kulkælderen. Dette skete i forlængelse af, at jeg ikke følte min uddannelse bød på noget spændende. Jeg begyndte at ryge for mange joints og spille for meget computer, hvilket bestemt ikke hjalp, på de i forvejen dårlige følelser jeg havde i kroppen.

  Efter mit forløb med Lisbeth synes jeg, at jeg har fået det meget bedre. Hun hjalp mig med at få struktur i mit liv, genfinde motivationen både i skolen, men også generelt i livet. Derudover hjalp hun mig også til at se eller søge positive oplevelser der lurede over det hele.

  Jeg synes mit forløb hos Lisbeth har været rigtig godt. Jeg har fået en masse ud af det og føler at jeg har udviklet mig meget som person. Jeg vil helt klart anbefale at tale med Lisbeth hvis du kan nikke genkendende til nogle af de følelser jeg gik rundt med.

  Mads, 22 år.

  1 : 1 Sessioner

  "Jeg startede hos Lisbeth fordi jeg havde rigtig mange negative følelser omkring mit liv og mig selv. Jeg havde en tomhedsfølelse og en stor følelse af utilstrækkelighed og lavt selvværd.

  Jeg har fået rigtig meget ud af forløbet. Jeg har lært en masse metoder og teknikker til, hvordan jeg skal møde de problemer jeg har og hvordan jeg skal opføre mig. Jeg tænker meget over at opføre mig overfor andre som jeg ønsker de skal opføre sig overfor mig. Et andet redskab jeg også bruger meget er, at have fokus på det positive fremfor kun det negative, fx sige til mig selv at jeg er ok som jeg er og smuk og det hjælper faktisk meget mere end man tror.

  Vi har arbejdet med min selvtillid, hvordan tingene hænger sammen, hvorfor jeg føler lavt selvværd og hvordan jeg kan styrke mig selv. Vi har talt meget om værdier og grænser og det er virkelig noget jeg har forstået og kan bruge, fx hvad det gør ved en ikke at få lyttet til sine grænser og værdier. Det er rart at få konkrete redskaber til hvad jeg skal gøre.

  Jeg anbefaler virkelig andre at komme hos Lisbeth. Det er rart at tale om sine problemer og at Lisbeth kan se og forstår tingene fra et andet perspektiv. Det er rart at blive hjulpet af en, der kan hjælpe en på andre måder, end dem man kender i forvejen".

  Majken, 15 år

  Du kan læse flere anmeldelser her

  Back To Top