skip to Main Content

TRAUMER

Det kan være svært bare at være til stede her og nu efter et traume. Din krop og psyke har brug for tid til at bearbejde, det du har været igennem

OPLEVER DU AT BLIVE INDHENTET AF GAMLE TRAUMER, ELLER HAR DU FOR NYLIG VÆRET UDSAT FOR EN TRAUMATISK HÆNDELSE?
Mange af os oplever i løbet af livet traumatiske hændelser, som påvirker os og vender op og ned på vores tilværelse. Det kan f.eks være ulykker, katastrofer, vold eller overgreb. Det kan også være mindre belastninger, som enten vækker gamle traumer til live igen eller dråben, der får bægeret til at flyde over. Når man har oplevet noget traumatisk, så er det normalt at man umiddelbart efter kan få en psykisk reaktion. I andre tilfælde dukker de gamle traumer op flere år senere. De kan vise sig som dårligt selvværd, ulykkelighed uden at vide hvorfor eller som en snubletråd vi støder ind i igen og igen.

MIN ERFARING ER, AT VI HAR BRUG FOR HJÆLP OG STØTTE, både umiddelbart efter en traumatisk hændelse og i tiden efter, hvor vi skal finde ud af at leve med det, der er sket. Den bedste støtte kommer som regel fra vores nære familie og venner, men det kan være nødvendigt at opsøge professionel hjælp og behandling. Her på siden kan du læse mere om symptomer på traumer, hvad du selv kan gøre og hvilken behandling jeg kan tilbyde dig. Jeg har 20 års erfaring som psykolog og er specialist i klinisk psykologi. Jeg hjælper dig til at få bearbejdet dine traumer, så du kan genfinde din livsglæde og energi og få ro i krop, sind og sjæl. I min korte velkomstvideo lige her kan du se mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

FÅ HJÆLP TIL AT BEARBEJDE DIT TRAUME. For nogle mennesker kan det være beroligende at tale med en professionel omkring traumeforløbet og samtidig sikre sig, at man giver sig selv de bedste vilkår for at komme godt igennem processen. For andre kan det føles som en nødvendighed med professionel hjælp, hvis forløbet efter et traume er gået i hårdknude eller gamle traumer dukker op og forstyrrer din livsglæde og udfoldelse. Hvis du har brug for min hjælp, ringer jeg dig gerne op. Du er også velkommen til at skrive en mail til mig.

Lær at lytte til, hvad din krop fortæller dig og

få hjælp til at komme ovenpå

SYMPTOMER PÅ TRAUMER

Når man bliver udsat for en traumatisk hændelse oplever de fleste reaktioner, fordi kroppen og sindet har været udsat for noget voldsomt. Det kommer til udtryk i både din krop, tanker, følelser og handlinger. Når vi oplever traumer, aktiveres vores nervesystem til alarmberedskab: kamp, flugt eller frys og vores syn på verden ændres, fordi vi pludselig præges af frygt og en oplevelse af at være i fare.

Du kan derfor opleve, at du forandrer dig, som om din personlighed er ændret og at dine følelser tager styringen. Det kan være svært at genkende sig selv, når man reagerer voldsomt. Pludselig overvældes man af angst eller tør ikke længere færdes på gaden. Det kan opleves og føles som om, man bliver forfulgt af traumet og fortiden. Mange mister lysten til de aktiviteter og oplevelser, som tidligere gav dem stor glæde. Livet kommer derfor til at føles gråt og ligegyldigt. Samtidig kan du måske opleve flashbacks, angst og mareridt. Det kan være svært at slippe tankerne om, hvad der skete, og måske genoplever du det igen og igen, eller undgår det der minder dig om traumet.

Følelser som skyld, skam, selvkritik, magtesløshed og håbløshed er også normale følelser, ligesom brug af mad eller stimulanser til at dulme sine følelser. Hvis du står i en situation, som vækker et gammelt traume, er symptomerne hyppigst søvnforstyrrelser, vagtsomhed, tendens til at fare sammen, koncentrations- og hukommelsesbesvær, irritabilitet og manglende energi. Du kan desuden også have flere af ovenstående symptomer.

Mange der har været udsat for traumer, kan som en følge heraf have svært ved at mærke sig selv og sin krop. Det kan komme til udtryk ved, at man behandler sig selv dårligt, skader eller presser sig selv. Følgerne af traumer kan være mange og forskelligartede og have store konsekvenser for både psyken, kroppen, vores ressourcer og livskvalitet.

 

Når man ikke får bearbejdet chokerende begivenheder, kan der ske det, at kroppen og nervesystemet tror og opfører sig som om, at man stadigvæk er i fare. Dette selvom du rationelt og bevidst ved, at det der var ubehageligt og truende, er ovre.  Hvis det står på for længe kan det udvikle sig til depression, misbrug eller PTSD.

Din sjæl og din krop viser dig vejen gennem traumer og smerte

Hvad kan du selv gøre?

Det at hele op efter traumer sker oftest ad flere veje. F.eks kan en nærværspraksis som mindfulness og meditation være særligt hjælpsom i forhold til at være til stede i dit liv her og nu. Det kan være rigtig svært at få nærværet med for et menneske som er traumatiseret, da kontakten til nærværet kan reaktivere følelser, som man gerne vil lukke ned for.

På den anden side er det en af de bedste og vigtigste veje til at komme tilbage til dig selv igen og finde mod og overskud til livet. Overskud til at arbejde med det skete og til at have det med dig i livet på en anden måde. Du får måske ikke dit gamle liv tilbage, som det var før traumet, men du kan gå fra at leve med et blødende sår til et ar, som bliver en integreret del af dit liv på en mere konstruktiv måde.

Der findes ikke en magisk kur eller pille, der løser dit problem med et trylleslag, det kræver motivation og lyst til at arbejde med dit traume fra din side. Og det kræver tid og kræfter. For i sidste ende er det dig, der bestemmer, hvilken retning dit liv skal tage, og hvordan du reagerer på omgivelserne og livets udfordringer.

Når vi lærer at forbinde
krop, sind og sjæl,
finder en dyb og varig forandring sted

ET TRAUMEFORLØB HOS MIG

Det vil tage tid, før man føler sig tryg igen, før krop og psyke slapper af, efter man har oplevet noget voldsomt. Men uanset om den traumatiske hændelse skete for mange år siden eller for nylig, kan du hjælpes til at helbrede dig selv og komme videre. I et forløb hos mig tager vi udgangspunkt i lige netop det, du har været igennem og dine ønsker.

I ET FORLØB HOS MIG FÅR DU:

 • Hjælp til at vende tilbage til hverdagen ved at arbejde dig gennem den krise som er et følge af dit traume
 • Bearbejdet traumet ved at inddrage din krops reaktioner og berolige dit nervesystem
 • Nye muligheder og perspektiver for dit liv
 • Livsmodet tilbage og redskaber til at være med og mindske dine symptomer

I ET FORLØB HOS MIG LÆRER DU:

 • At leve med lidelsen efter et traume på en måde, så lykke får gode vækstvilkår
 • At møde dig selv og dine symptomer på en ny måde
 • At møde dig selv med venlighed, tålmodighed og opmuntring. Det kan være svært, hvis man er blevet krænket af et andet menneske
 • At være i nu’et fremfor i spekulationer om fortiden eller bekymringer om fremtiden
 • At mærke hvad dit hjerte kalder på og tage skridt i retningen heraf
 • At finde ind i dig selv og lytte til din inderste stemme
 • Kort sagt hvordan krop, sind og sjæl hænger sammen og hjælper dig med at finde balancen

 

Oveni får du en hel redskabskasse med mine bedste værkstøjer og konkrete tiltag til at møde dig selv og dit liv på en helt ny måde, så dit liv kan tage den positive drejning du har brug for.

Heling og næring efter et traume kommer fra både krop, sjæl og psyke

SESSIONER MED FOKUS PÅ KROP, SJÆL OG PSYKE. Hos mig er sessioner baseret på, at heling og næring kommer fra både krop, sjæl og psyke. Jeg arbejder ud fra en unik metode, hvor jeg kombinerer en spirituel livsforståelse med evidensbaserede psykologiske metoder. Min erfaring er, at når vi har oplevet en traumatisk hændelsen, påvirkes balancen i hele vores system. Fordi både vores vejrtrækning, vores tanker, vores nærvær og tilstedeværelsen i os selv og i livet forskydes. Min metode er en kombination hvor mindfulness, sammenhængen mellem krop og psyke og læring om, hvordan du giver dig selv omsorg går hånd i hånd med dokumenterede metoder inden for psykologien. Denne metode giver dig mulighed for at genfinde din balance. Du kan læse mere om hvordan sessionerne forløber her

IGENNEM MERE END 20 ÅR HAR JEG ARBEJDET MED SPIRITUALITET og menneskelig udvikling. Vi er alle er udstyret med en intuition eller mavefornemmelse, som vi kan lære at lytte til. Når vi har været igennem et traume, kan det ofte være svært at være i kontakt med vores intuition, fordi vi i første omgang mindes om vores traumatiske oplevelser, når vi lytter indad. Spirituel psykologi handler bl.a. om at lære at lytte ind bagved sindet, lære mindfulness og hvordan nærværet og intuitionen kan bruges i din heling af traumer. Spiritualitet er også en måde at være i livet på og troen på, at der er mere mellem himmel og jord end det blotte øje kan se.

KORT SAGT ER SPIRITUEL PSYKOLOGI en kombination af evidensbaserede metoder, neuropsykologisk viden, østlig filosofi med spirituel livsanskuelse samt personlig erfaring. Jeg har udviklet en metode, der er effektfuld og omsorgsfuld, hvor mine klienter hurtigt mærker en bedring og ro. Du kan læse mere om mig og min baggrund her og om spirituel psykologi her.

Lisbeth Wrang
Autoriseret psykolog, specialist i klinisk psykologi og
medlem af Dansk Psykologforening

Kontakt

Telefon: 20 64 61 31

NB: Jeg tager ikke imod henvisninger fra egen læge.

Send en besked her:

  ANMELDELSER

  1 : 1 sessioner

  “Tak for nogle berigende samtaler som har været meget lærerige og hjulpet mig til at leve med det, der ikke står til at ændre og til at ændre, det der kan og skal ændres for at få mere nærvær, glæde og ro ind i mit liv. Du er en ener og dit nærvær er guddommenligt. Tak for tålmodigheden med mig og for din åbenhed og interesse i mit liv.”

  Anonym, 74 år

  1 : 1 sessioner

  Jeg startede mit forløb hos Lisbeth efter at have oplevet et traumatisk terrorangreb, og ikke selv kunne bearbejde min oplevelse og de psykiske gener der fulgte med.

  Jeg oplevede både angst, stress og havde svært ved at komme igennem dagen.

  Efter jeg startede behandling hos Lisbeth, fik jeg nogle værktøjer til at kunne bearbejde hvad der var sket, og hvordan jeg kunne komme videre. Hun hjalp mig med at acceptere hændelsen, og bruge oplevelsen til at blive stærkere som person.

  Sif, 25 år

  Lisbeth er utrolig dygtig til at skabe et trygt rum og en god energi. Jeg var nervøs for den spirituelle behandling, men Lisbeth fik på en fin og rolig måde forklaret, hvordan hun arbejder, så jeg blev tryg. Jeg har netop startet et forløb hos Lisbeth. Allerede efter min første samtale, kaldte hun et håb frem i mig. Håbet for en fremtid med glæde og lys.

  Tak til Lisbeth for hendes intuitive evner og nærvær.

  Mette Nielsen, 26 år

  1 : 1 Sessioner

  "Jeg henvendte mig til Lisbeth fordi jeg havde født for tidligt og heraf led af en masse angst forbundet med den voldsomme oplevelse.

  I mit forløb hos Lisbeth har vi arbejdet med hvordan jeg kan få min indre ro tilbage og hvilke værktøjer jeg skal bruge for at kunne overskue og glædes over hverdagen. I forløbet har jeg fået en forståelse for hvad der sker når jeg reagerer som jeg gør. Denne indsigt har hjulpet mig til at handle mere hensigtsmæssigt.

  Jeg har fået min ro tilbage og jeg er kommet ud på den anden side, der hvor jeg nyder livet - alt sammen med stor hjælp fra Lisbeth.".

  Lise, 29 år.

  Du kan læse flere anmeldelser her

  Back To Top